במאמר להלן נסביר מדוע מומלץ לפנות לייעוץ וייצוג משפטי של עורך דין המתמחה בהוצאה לפועל.
בחודש אוגוסט 2016 הגיע למשרדנו חייב שהיה מעוניין באיחוד תיקים.
בעיון ברשימת תיקי ההוצל"פ שפתוחים כנגד הלקוח נמצא תיק שמתנהל בלשכת הוצאה לפועל בראשון לציון, ותיק זה נפתח בשנת 2009 בקרן חוב של 10,000 ₪.
בשנת 2016 עמד החוב, בתוספת ריביות והצמדה מאז פתיחת התיק בסך של 36,000 ₪.
עיון בתיק הנ"ל העלה כי מאז פתיחתו לא נמסרה לחייב אזהרה, לא ננקטו הליכים בתיק ההוצל"פ ולא הוגשו בקשות. למעשה , הזוכה לא עשה דבר ולא חצי דבר למעמט פתיחת התיק.
ולכן, משרדנו הגיש בקשה ראויה ומנומקת למחיקת התיק מכוח תקנה 126 (ד) לתקנות ההוצאה לפועל תש"ם הקובעת כי ניתן לסגור תיק הוצאה לפועל במידה ועברו שנתיים מיום שנעשה הליך בהוצאה לפועל ולא נקט הזוכה בהליך נוסף באותו תיק.
בבקשה טענו כי חלפו 7 שנים מאז פתיחת התיק, ולנוכח כך שהזוכה לא פעל לביצוע הליכים ביקשנו לסגור את תיק ההוצאה לפועל מכוח תקנה 126(ד) הנזכרת לעיל.
לתמיכה בבקשה , ציטטנו דברים שנאמרו בענין עא (ת"א) 2836/03 עיריית תל אביב נ' מור תמר (פס"ד מיום 21.1.2006 ):
"עקרון תום הלב בניהול הליכי הוצאה לפועל, מחיבת את הזוכה בתיק ההוצאה לפועל, לפעול, באופן סביר, לקבלת סעד המימוש בהליכי ההוצאה לפועל, ואין הוא יכול "לישון על זכותו" זו, עד קץ כל הימים. וכן : תיק ההוצאה לפועל אינו יכול לשמש "תוכנית חסכון" לזוכה, אשר ממתינה עד אין קץ, ללא נקיטת הליכים, תוך צבירת הפרשי הצמדה וריבית".
כב' רשם ההוצאה לפועל עיין בבקשתנו ונתן החלטה לתגובת הזוכה.
למעשה הרשם נתן לזוכה את זכות התגובה מכוח תקנות ההוצאה לפועל, לנמק מדוע לא ייסגר התיק.
הואיל והזוכה לא נתן כל טעם מדוע לא ייסגר התיק, הצלחנו למחוק את התיק ההוצאה לפועל ולבטל ללקוח משרדנו תיק בסך 36,0000 ₪ שהתנהל כנגדו!!!!
משמעות מחיקת חוב בהוצאה לפועל הינה יצוין כי יופסקו ויבוטלו כל ההליכים שהוחל בתיק, יוסרו העיקולים שנשארו ויבוטל כל רישום או מינוי בשל החוב.
ולכן, לצורך ביצוע כל ההליך כנדרש עפ"י הוראות החוק ודרישות לשכת ההוצאה לפועל בה מתנהל התיק מומלץ לפנות לשירותי עורך דין המתמחה בהוצאה לפועל, ובעל ניסיון וידע בזכויותיך ומגוון האפשרויות העומדות לפנייך.
לייעוץ משפטי ראשוני ללא התחייבות צור קשר ותאם פגישה עם עו"ד ניצן בצון סבן בעלת ניסיון וידע בניהול תיקי הוצאה לפועל – 050-2004810-
כל האמור מנוסח בלשון זכר לצורך הנוחיות בלבד ומיועד לנשים וגברים כאחד, וכל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב, ובכל מקרה מומלץ להיוועץ בעו"ד על מנת לעמוד על מלוא הזכויות.